Momentje

mijn werkwijze

Spontaan, ongedwongen en levensecht zijn de foto's die ik maak van jou, je kinderen, uw familie.
Ik fotografeer altijd op locatie en bij voorkeur met het aanwezige natuurlijke licht.

  • werkwijze xammes fotografie

Werkwijze kinder- en familiefotoshoot

Hieronder een globale beschrijving van hoe ik te werk ga.


Heerlijk ongedwongen en spontane foto's laten maken

Een fotoshoot vol leuke spontane momenten, onderlinge interactie en emotie laten maken, zonder al te veel geposeer? Dan ben je bij mij aan het goede adres! Het enige dat ik vraag is dat je geniet tijdens de fotoshoot, dan volgen de mooiste foto’s vanzelf. Deze fotoshoots kunnen plaatsvinden in een park, op het strand of in de duinen, op een stoere industriële locatie of een andere favoriet plekje, zeggen jullie het maar!

Maak een afspraak

De eerste stap is het maken van een afspraak om mooie foto's te laten maken. In goed overleg plannen we een datum, hoe laat jullie graag willen (uiteraard, bij kleine kinderen, rekening houdend met voedingstijden en middagslaapjes) en natuurlijk de leukste locatie (strand, duinen, bos, park, stad, zeggen jullie het maar).

We onthouden geen dagen..., we onthouden mooie en dierbare momenten!

Het liefst werk ik met natuurlijk licht en fotografeer daarom bij voorkeur buiten. Weten jullie geen mooie locatie, dan help ik jullie graag een handje in het zoeken van een locatie die het beste bij jullie wensen past.

Voorbereiding op julie fotoshoot

In aanloop naar jullie fotoshoot zullen we een aantal keren, per e-mail, contact met elkaar hebben. Ik stuur bijvoorbeeld informatie m.b.t locatie- en/of kledingtips en wat mee te nemen. Uiteraard wil ik van te voren ook graag weten wat jullie wensen precies zijn en waar jullie de fotoshoot graag willen.

Locaties, binnen een straal van 30 km van Vijfhuizen, zijn bij een fotoshoot inbegrepen, maar ik kom ook graag naar jullie toe. Is dit buiten de straal van 30 km dan reken ik € 0,40 per extra gereden kilometer.

Slecht weer

De dag vóór jullie fotoshoot neem ik contact met jullie op voor wat betreft de weersvoorspellingen, indien dat nodig mocht zijn. Als het op de dag van jullie fotoshoot slecht weer blijkt te worden, dan zullen we uiteraard in goed overleg en kosteloos, een nieuwe datum plannen.

De dag van jullie fotoshoot

Wij ontmoeten elkaar op de afgesproken tijdstip en locatie. Zorg dat je op tijd bent! Jullie fotosessie duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur, bij grote groepen vaak iets langer afhankelijk van jullie wensen.

(Jonge) Kinderen

We beginnen rustig. Zeker bij jonge kinderen is dit heel belangrijk. Kinderen laat ik eerst hun gangetje gaan, zodat ze aan mij en mijn camera kunnen wennen. Maak je om de kinderen vooral geen zorgen. Ik maak geen standaard geposseerde foto's, maar laat me meer leiden door de kinderen, als dit betekent dat ik achter de kinderen aan moet rennen, kruipen of klimmen dan doe ik dat graag, hierdoor krijg je de meest spontane foto's. Uiteraard zullen er ook momenten zijn waarbij ik een beetje stuur, zoals bij groepsfoto's, maar ik streef altijd naar spontaniteit.

Volwassenen

Tijdens de fotoshoot geef ik je/jullie kleine aanwijzingen, indien nodig, voor het mooiste resultaat. Wil je ook even 'lekker gek' doen? Leef je vooral uit, want hoe spontaner hoe beter.

Na jullie fotoshoot

Tijdens jullie fotoshoot worden héél veel foto's gemaakt, maar jullie krijgen uiteraard alleen de aller aller mooiste te zien. Ik selecteer en bewerk alle foto's in kleur en zwart/wit en waar nodig worden storende elementen weggewerkt.

Ongeveer 2 weken na jullie fotosessie ontvangen jullie en e-mail met daarin de inloggegevens voor jullie online clientsite, waar jullie het eindresultaat van jullie fotosessie kunnen bekijken en waar jullie ook via de webstore een bestelling kunnen plaatsen. Indien het opleveren van de foto's langer duurt i.v.m. drukte zal ik dit altijd na de fotoshoot aangeven. Heeft het opleveren van jullie foto's echter haast, laat het me dan zeker even weten dan probeer ik daar altijd rekening mee te houden.

Een bestelling plaatsen

Er zijn tegenwoordig enorm veel afdrukmogelijkheden. Via de webshop gekoppeld aan jullie clientsite kunnen jullie veel verschillende producten bekijken en indien gewenst bestellen. Van canvas tot Xpozer, van fotoafdrukken tot kaarten en fotoalbums. Zie je door de bomen het bos niet meer? Neem dan zeker contact met me op voor advies.

Vervolgens kunnen jullie ervoor kiezen de producten via jullie online webshop te bestellen of rechtstreeks bij mij. Kiezen jullie voor de laatste optie dan ontvang ik jullie bestelling graag per e-mail.

Tenslotte

Een download link met de digitale foto's behorende bij jullie fotoshoot ontvangen jullie binnen 48 uur, nadat jullie jullie keuze hebben doorgeven, per e-mail. Uiteraard is het altijd mogelijk om extra digitale bestanden na te bestellen.

Willen jullie een mooi vormgegeven fotoboek, collage of dergelijke? Ook dit stukje van je puzzel verzorg ik graag voor jullie.

Heb je nog vragen of wil je een fotoshoot boeken?

Neem contact op!

van mijn blog

mooie woorden

Instagram

Volg me ook op Instagram!! Met bijna dagelijks nieuwe foto's is er altijd genoeg te beleven. Zo blijf je ook op de hoogte van mijn meest recente werk én lees je meteen over alle leuke aanbiedingen en acties.

"We do not remember days,
we remember moments"
Cesare Pavese

Volg Xammes fotografie