Momentje

vraag en antwoord

Zwangerschapsshoot & Newborn Shoot

  • newborn shoot

Vraag en antwoord

Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk informatie te geven op mijn website, maar er blijft natuurlijk altijd wat te vragen.

Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met me op, je krijgt snel antwoord.

De beste tijd om een zwangerschapsfotoshoot te doen is als je tussen de 32 en 38 weken zwanger bent. Rond deze tijd is je buik mooi rond. Wil je de shoot eerder plannen? Dit kan, maar dan bestaat er een kans dat je buik nog niet mooi rond is. Als je het juist later plant, bestaat de kans dat je de shoot moet afzeggen als jullie baby eerder besluit te komen.

De periode vlak na de geboorte is een hele bijzondere tijd. Het is dan fijn om een mooie herinnering in beeld te hebben van de kleine en het hele gezin van deze speciale éérste weken. Een newborn fotoshoot wordt vaak tot ongeveer 12 weken geboekt, maar dit is geen vaststaand gegeven, het moment is echt afhankelijk van wat jullie graag willen.

Ga je voor een Newborn shoot vlak na de geboorte, waarbij je kindje nog dezelfde houding aanneemt als toen hij of zij in je buik zat?
Of voor een Newborn shoot tijdens de eerste 12 weken, waar jullie baby zo onwijs mini is en jullie heerlijk in de bubbel zitten?
Of wacht je liever iets langer, totdat jullie baby al iets meer zijn of haar eigen persoonlijkheid heeft laten zien en jullie aan elkaar gewend zijn?

Na 3 maanden is jullie kindje geen Newborn meer maar een echte baby.

Het is dus helemaal aan jullie welk moment jullie het liefst vast willen laten leggen.

Het is handig om er ook goed over na te denken wie je wilt betrekken bij je Zwangerschapsshoot of jullie Newborn shoot. Uiteraard maak ik foto's van verschillende combinaties. Wil je bijvoorbeeld een mooie, liefdevolle foto met de (aanstaande) vader en broertje(s) en/of zusje(s)? Of een gezellige familiefoto met z'n allen?

Zwangerschapsshoot Je wilt natuurlijk dat je buik er mooi op staat. Het belangrijkste is dat je kleding kiest waarin jij je op je gemak voelt en waarbij je buik mooi tot zijn recht komt.

Denk bijvoorbeeld aan tule of kant. Vooral buiten waait een tule jurk mooi in de wind. Denk daarnaast aan strakke shirts of tops om je buik te accentueren. Wil je een wat meer sensuele foto? Ga dan voor lingerie. Neem in ieder geval een aantal opties mee.

Wil je ook met je blote buik op de foto? Denk er dan aan om ongeveer 1,5 uur voor je zwangerschapsshoot geen strakke kleding meer over je bruik draag, dit om te voorkomen dat je afdrukken en/of strepen op buik hebt tijdens de zwangerschapsshoot.

Newborn Trek jullie kleine de mooiste, goed passende, kleertjes aan en houdt het vooral rustig. Dus niet te grote opdrukken of prints. Zachte neutrale kleuren doen het altijd goed. Uiteraard zullen er ook foto's worden gemaakt van jullie baby zonder kleertjes, zorg er dan ook voor dat het huis behaaglijk warm is.

Ja zeker als jullie de fotoshoot vlak na de geboort willen plannen dan raad ik het zelfs aan om de fotoshoot lekker thuis te doen en kom ik dus graag naar jullie toe voor jullie lifestyle newborn shoot.

Dat is geen enkel probleem en daar maken we uiteraard gewoon tijd voor. Dit kan ook hele mooie foto's opleveren. Een lekker vol buikje zorgt doorgaans voor een tevreden en rustige baby.
Laat me dit op tijd weten, dan plannen we in goed overleg een nieuwe datum.

Kijk ook gerust hier voor KLEDINGTIPS

Staat je vraag er niet bij?

Neem contact op!

mooie woorden

Instagram

Volg me ook op Instagram!! Met bijna dagelijks nieuwe foto's is er altijd genoeg te beleven. Zo blijf je ook op de hoogte van mijn meest recente werk én lees je meteen over alle leuke aanbiedingen en acties.

"We do not remember days,
we remember moments"
Cesare Pavese

Volg Xammes fotografie

Waar werk ik?

Zoals je kunt zien, ben ik gevestigd in Vijfhuizen (omgeving Haarlem-Amsterdam). Als het voor jullie practischer is als ik jullie kant op kom, dan doe ik dat uiteraard graag. Geen afstand is me te ver! Ik werk door héél Nederland. Amsterdam, Alkmaar, Haarlem, Hoofddorp, Heemstede, Scheveningen, Utrecht, Arnhem, IJmuiden, Nijmegen, Den Haag, Rotterdam, Texel, Schoorl, Bergen... en alle plaatsen die niet worden genoemd.

Waardering

KvK & BTW

KvK 59484853
BTW NL001825692B63

Zoek

Contact

Vijfhuizen, Noord-Holland
+31 (0) 6 818 570 32
Mail me...

Volg me ook op