Momentje

tips

Om jullie trouwreportage nog beter te doen slagen

  • bruidsfotografie

Tips

Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk informatie te geven op mijn website, maar er blijft natuurljk altijd wat te vragen.

Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met me op, je krijgt snel antwoord.

Wacht niet te lang met het maken van een afspaak. Trouwfotografen worden vaak geruime tijd van te voren geboekt. Het zou jammer zijn als jullie trouwdag niet gefotografeerd kan worden door de trouwfotograaf van jullie keus, omdat jullie te lang hebben gewacht met het boeken van een datum.
Voor een geslaagde bruidsreportage is het belangrijk dat er een 'klik' is tussen jullie als bruidspaar en mij als jullie trouwfotograaf. En hoe kun je elkaar alvast beter leren kennen? Door middel van een zogeheten Loveshoot, PreWeddingShoot (VerlovingsReportage) of hoe je het ook noemen wilt. Deze foto’s kunnen bijvoorbeeld gebruiken worden op jullie trouwaankondiging (save-the-date kaartjes), uitnodigingen, in het gastenboek etc. Uiteraard krijg je als aankomend bruidspaar een hele mooie korting op deze Loveshoot, als ik ook jullie bruiloft mag fotograferen.
Wees lekker jezelf! En geniet volop van jullie mooie en zeer speciale dag. Hierdoor kan ik ook de mooiste emoties en momenten vastleggen. Ik probeer dusdanig te fotograferen dat jullie je niet continu bewust zijn van mijn aanwezigheid.
Plan voldoende tijd in voor jullie bruidsreportage. Dit is naast het JA-woord ook een erg belangrijk moment van de dag. En waarschijnlijk ook het enige moment van de dag dat jullie met z'n tweetjes 'alleen' zullen zijn. De tijd die jullie hiervoor moeten vrijhouden hangt ook af van de locatie waar jullie de foto’s willen laten maken en de benodigde reistijd. Met andere woorden: hoe meer tijd we hebben voor jullie trouwreportage, hoe meer foto’s ik kan maken, des te meer keus jullie hebben. Hou zeker rekening met 1,5 tot 2 uur (inclusief eventuele reistijd).
In ons landje wil het helaas nog wel eens regenen, hoewel we daar liever niet van uitgaan, is het wel belangrijk dat we hier wel over nadenken en óók een 'slechtweer' locatie achter de hand hebben. Bedenk dus een alternatieve locatie voor het geval dat. Hierin kan ik jullie uiteraard altijd adviseren.
Maak voor jezelf een lijstje met 'must have foto’s' en geef deze aan jullie ceremoniemeester. Over de foto's van je trouwjurk, taart, ringen e.d. hoef je je geen zorgen te maken op deze dag, die worden vanzelfspekend door mij mooi gefotografeerd.
Maar bedenk wel alvast: Met wie willen jullie persé op de foto?
Probeer ook alvast te bedenken wat jullie straks met jullie foto's willen. Wil je een prachtig trouwalbum laten maken of een mooie foto voor aan de muur? Spreek ook hierover je wensen uit, dan kan ik daar tijdens de reportage rekening mee houden.
GENIET! LACH veel, ONTSPAN JE en geniet van het feit dat dit JULLIE MOMENT is. Laat het allemaal lekker over je heen komen, dit zie je ook terug op jullie foto's.

Vragen of mijn beschikbaarheid checken?

Neem contact op!

mooie woorden

Instagram

Volg me ook op Instagram!! Met bijna dagelijks nieuwe foto's is er altijd genoeg te beleven. Zo blijf je ook op de hoogte van mijn meest recente werk én lees je meteen over alle leuke aanbiedingen en acties.

"We do not remember days,
we remember moments"
Cesare Pavese

Volg Xammes fotografie