Uiteraard ga je voor het echt werk aan de slag met je spiegel reflex camera, maar omdat ik altijd zeg...

De beste camera is de camera die je bij je hebt...


en laten we eerlijk zijn, dat is toch steeds vaker onze smartphone en in mijn geval iPhone, omdat we deze altijd bij ons hebben. Gelukkig worden de camera's in de smartphones steeds beter en daardoor de foto's van hoger kwaliteit.

Maar hoe zorg je er nu voor dat ook jouw smartphone foto's mooi worden?

Nog 5 dagen geeft ik je dagelijks een tip. Heb je de tip van gisteren gemist? Geen probleem kijk hier.


Tip 3: Zoom

Met een compact camera of spiegelreflex camera ben je gewend om te zoomen als je onderwerp te ver weg is en je hem toch dichter in beeld wilt.

Met je smartphone kun je ook zoomen, door met je vingers een wijkende beweging over je scherm te maken of door middel van je volume knop, maar DOE DIT NIET.

Digitaal zoomen op je smartphone is niet te verglijken met het zoomen op je spiegelreflex camera. Bij digitaal zoomen wordt er niet ingezoomd, maar wordt het beeld vergroot, wat absoluut ten koste gaat aan de kwaliteit van je foto.

Zoomen met je smartphone doe je simpelweg met je voeten. Dus door 1 of meerder passen naar voren te lopen en daardoor je onderwerp dichterbij te halen.


Heb je een vraag over bovenstaande tip? Stel hem hieronder gerust. Ik reageer altijd!


Morgen een tip over... STANDPUNT

Tot morgen!
Groetjes Sharon

TIP 1: Licht
TIP 2: Flits
TIP 4: Standpunt
TIP 5: Stabiliseren
TIP 6: Focus
TIP 7: APPS

Wil je beter leren fotograferen met je smartphone? Volg een workshop smartphone/iphone fotografie. Kijk hier of neem contact met me op voor de mogelijkheden.