Uiteraard ga je voor het echt werk aan de slag met je spiegel reflex camera, maar omdat ik altijd zeg...

De beste camera is de camera die je bij je hebt...


en laten we eerlijk zijn, dat is toch steeds vaker onze smartphone en in mijn geval iPhone, omdat we deze altijd bij ons hebben. Gelukkig worden de camera's in de smartphones steeds beter en daardoor de foto's van hoger kwaliteit.

Maar hoe zorg je er nu voor dat ook jouw smartphone foto's mooi worden?

Nog 6 dagen geeft ik je dagelijks een tip. Heb je de tip van gisteren gemist? Geen probleem kijk hier.


Tip 2: FLITS

Of beter gezegd. Flits NIET, flits NOOIT!

Zet de flits op je smartphone gewoon helemaal uit. Ik snap dat als het donkerder wordt, je snel de neiging hebt je flits te gebruiken, maar doe dit echt niet.

De flits op je telefoon is geen echte flits, maar gewoon een heel fel ledlampje. Het zorgt voor lelijk licht, rode ogen en uitgebleekte gezichten. Het enige waar het lampje op je smartphone goed voor is, is om de menukaart te lezen in een restaurant als er niet voldoende licht is ;-).

Wees creatief en maak gebruik van andere lichtbronnen. iPads, laptops, kaarsen en zaklampen kunnen goed gebruikt worden om een onderwerp mooi te belichten. Zie de linker foto hierboven. Er ontstaat door het scherm van de laptap een mooie schijn op de geconcentreerde gezichten. Deze sfeer was nooit bereikt als er was geflitst.

Maak dus gebruik van het licht dat je voor handen hebt. Is er een mooi zacht zonnetje, wees niet bang en fotografeerd dan eens tegen de zon in voor mooie silhouetten.


Heb je een vraag over bovenstaande tip? Stel hem hieronder gerust. Ik reageer altijd!


Morgen een tip over... ZOOM

Tot morgen!
Groetjes Sharon

TIP 1: Licht
TIP 3: Zoom
TIP 4: Standpunt
TIP 5: Stabiliseren
TIP 6: Focus
TIP 7: APPS

Wil je beter leren fotograferen met je smartphone? Volg een workshop smartphone/iphone fotografie. Kijk hier of neem contact met me op voor de mogelijkheden.