Uiteraard ga je voor het echt werk aan de slag met je spiegel reflex camera, maar omdat ik altijd zeg...

De beste camera is de camera die je bij je hebt...


en laten we eerlijk zijn, dat is toch steeds vaker onze smartphone en in mijn geval iPhone, omdat we deze altijd bij ons hebben. Gelukkig worden de camera's in de smartphones steeds beter en daardoor de foto's van hoger kwaliteit.

Maar hoe zorg je er nu voor dat ook jouw smartphone foto's mooi worden?

Nog 4 dagen geeft ik je dagelijks een tip. Heb je de tip van gisteren gemist? Geen probleem kijk hier.


Tip 4: Standpunt

Een van de leukste en meest uitdagende tips vind ik persoonlijk, of het nu gaat om het fotograferen met je spiegel reflex of met je smartphone.

Volg je een workshop Fotografie De Basis bij mij, dan is het eerste wat je van me te horen krijgt; 'Trek vooral niet je beste kleren aan, want de mooiste foto's maak je nooit rechtopstaand' ;-).

En dit geldt ook voor het fotograferen met je smartphone. Daar waar we met onze spiegel reflex camera vaak rustig de tijd nemen om foto's te maken en na te denken over onze compositie, zijn we bij het fotograferen met onze smartphone vaak geneigd snel een 'kiekje' te nemen en denken we verder niet echt na over compositie, zichtlijnen e.d.

Omdat onze smartphone veel handzamer is dan een grote spiegel reflex camera is het juist leuk om een ander hoek of standpunt te kiezen bij het maken van je foto's.

Door het keizen van een hele lage standpunt bijvoorbeeld kun je verrassende effecten bereiken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de rechter foto hierboven. Het lijkt een enorm groot stuk water, maar het is maar een heel klein plasje regenwater. Ooit wel eens geprobeerd een foto te maken met je smartphone of de kop? Dus met de lens vlak bij de grond? Probeer het maar eens, je zult opkijken van het mooie effect dat je ermee kunt bereiken.

Ook het van bovenaf fotograferen van onderwerpen levert vaak een veel mooier en spannender beeld op dan het standaard recht van voren fotograferen. Een mooie tip om eens flink mee te experimenteren ;-).

Voor wie er mee aan de slag gaat, HEEL VEEL plezier!

Heb je een vraag over bovenstaande tip? Stel hem hieronder gerust. Ik reageer altijd!

Morgen een tip over... STABILISEREN

Tot morgen!
Groetjes Sharon

TIP 1: Licht
TIP 2: Flits
TIP 3: Zoom
TIP 5: Stabiliseren
TIP 6: Focus
TIP 7: APPS

Wil je beter leren fotograferen met je smartphone? Volg een workshop smartphone/iphone fotografie. Kijk hier of neem contact met me op voor de mogelijkheden.