Waarom zou je voor jezelf en/of je werknemers investeren in goede zakelijke portretfoto’s? Heeft dit echt een meerwaarde? Ik zal je hieronder het belang van goede zakelijke portretfoto's proberen uit te leggen...

You Never Get A Second Chance to Make a First Impression

Will Rogers

Jazeker, een goede zakelijke portretfoto heeft absoluut een meerwaarde. Professionele portretfoto’s worden juist nu steeds belangrijker aangezien steeds vaker de eerste 'kennismaking' online plaatsvindt. Zoals al vaker gezegd, een goede eerste indruk maak je tenslotte slechts één keer en daarom is een professionele uitstraling van jou en/of je werknemers zowel op je website als op Social Media enorm belangrijk. Vergeet daarbij niet dat ook als je gaat solliciteren je het belang van de foto op je CV niet mag onderschatten. Een eerste kennismaking die professionaliteit uitstraalt kan doorslaggevend zijn voor nieuwe klanten of een nieuwe baan.

Je online portretfoto op social media (zoals LinkedIn) of website is dus vaak de allereerste indruk die een potentiële klantof nieuwe werkgever van jou, je bedrijf of je merk krijgt. Met professionele portretfotografie kun je dus zorgen voor een zakelijke uitstraling van jezelf of alle werknemers die ook meteen goed past bij jezelf of de uitstraling van je bedrijf. Wel eens stil gestaan bij het belang van de 'Over mij' of 'Over Ons' pagina op je website? Hier kijken potentiële klanten vaak als eerst om te zien met wie ze eventueel zaken gaan doen. Heb je hier mooie uniforme en professionele foto's geplaatst dan straal je meteen ook professionaliteit en kwaliteit uit.

Dus nog even kort samengevat waarom een goede (zakelijke) portretfoto nu zo belangrijk is?

  • Zowel off- als online krijg je geen tweede kans om een eerste indruk te maken
  • Een professionele (zakelijke) portretfoto draagt bij aan je (merk)identiteit
  • Met een professioneel portretfoto straal niet alleen jij, maar ook je bedrijf kwaliteit uit

Wil jij mooie portretfoto's laten maken van jezelf en/of jullie medewerkers? Neem contact op dan bespreken we de mogelijkheden.