Jazeker kan dat!

What makes photography a strange invention is that its primary raw materials are time and light.

John Berger

Wanneer je afwijkende formaten wenst (bijvoorbeeld om precies in een fotolijstje te passen) is dat altijd mogelijk.

Afmetingen van fotoafdrukken zijn wel afhankelijk van standaard papierbreedtes in de foto-industrie en daarom dienen foto's met een afwijkende afmeting wel anders aangeleverd te worden en dit kan ik uiteraard voor jullie regelen.

De basisregel is dat altijd het hele beeld naar verhouding zo groot mogelijk op het gekozen formaat wordt afgedrukt, daarom is het wel van belang dat er van te voren duidelijk wordt aangegeven als een fotoafdruk met een afwijkende formaat nodig is.

In de tabel hieronder staan de minimale en maximale afmetingen van het papier per afdrukformaat. Zoals je ziet staat de korte zijde altijd vast en is de lange zijde variabel.
De uitzondering op de regel is het formaat 10×15 cm. Zoals je ziet staat daar de lange zijde vast en is de korte zijde variabel.

minimale en maximale afmetingen afdrukformaten

Bovenstaande verklaart ook waarom je fotoafdruk soms groter of kleiner is dan de daadwerkelijk gekozen afmeting. Bijv. een gekozen 13x19 cm afdruk ontvang je op fotopapier van 12,7x19,1 cm, een 20x30 cm afdruk ontvang je op fotopapier van 20,3x30,5 cm. Het is dus echt belangrijk hier rekening mee te houden als je een fotolijst gaat gebruiken.

De fotoafdrukken (13×19 cm, 20×30 cm en 30×45 cm) worden niet automatisch schoongesneden. Je ontvangt de foto dan uiteraard wel in de door jou opgegeven formaten. Is je foto net iets korter dan bijv. 13×19 cm, dan wordt de extra ruimte op het papier opgevuld met wit en ontvang je de foto dus met witte randjes die je er zelf nog af kunt snijden, of ik kan dit uiteraard voor je verzorgen.

Wil je ook een foto in een afwijkende formaat bestellen? Neem, geheel vrijblijvend, contact met me op.