Je iPhone is een geweldige camera, Camera+ 2, de opvolger van Camera+, is de app die absoluut niet mag ontbreken op je iPhone. Camera+ 2 is écht één van mijn meest favoriete apps, zeker als het gaat om Macro fotografie.

.The best camera, is the one that you have with you!

Chase Jarvis

Laten we beginnen bij het begin, open de app Camera+2 of download hem als je deze nog niet op je telefoon hebt staan. De app kost € 8,99, dus bedenk van te voren goed of je het de investering waard vindt.

hoe werkt de app camera+ 2

De nieuwe functies van Camera+ 2

Camera+ 2 ML Magic

Geavanceerde AI functie die zorgt voor de perfecte kleuren en belichting.

Camera+ 2 Actie Modus

Houd onderwerpen scherp d.m.v. slimme tracking.

Camera+ 2 Focus Peaking

Camera+ 2 licht de de onderwerpen op waarop scherpgesteld is, dus je hoeft niet te gokken.

Opties binnen Camera+ 2

Camera+ 2 helpt je om met je iPhone de best mogelijke foto's te maken. Of je nu een doorgewinterde fotograaf bent of iemand die nauwelijks een camera heeft aangeraakt, Camera+ 2 biedt je alle tools die je nodig hebt. Je zult je foto's zienderoog zien verbeteren zodra je Camera+ 2 gaat gebruiken.

Hoe werkt de app Camera+ 2
Camera+ 2 MANUAL OF HANDMATIGE MODUS (voor volledige controle)
Sluitertijd, ISO en witbalans kunnen worden geselecteerd, voor die momenten waarin je volledige controle wilt hebben tijdens het fotograferen.
Camera+ 2 RAW FOTOGRAFEREN EN BEWERKEN (voor maximale flexibiliteit)
Schakel RAW-opname in om het exacte beeld met volledige sencor precisie vast te leggen, voor maximale flexibiliteit tijdens het nabewerken.
Camera+ 2 PORTRET EN DIEPTE OPNAMEN (om je bewerkingen selectief toe te passen)
In de portretmodus wordt de diepte informatie naast de afbeelding opgeslagen, zodat de aanpassingen in 'Het Lab' selectief kunnen worden toegepast op verre of dichtbij gelegen onderwerpen. Deze optie is aleen beschikbaar iPhones met twee camera's aan de achterkant.
Camera+ 2 LANGZAME SLUITER MODUS (lange belichting, zelfs bij daglicht)
Gebruik deze speciale langzame sluitermodus voor belichtingen tot 30 seconden. Camera+ 2 past automatisch de gevoeligheid van de sensor aan voor een lange tijd en laat je een nauwkeurig voorbeeld zien terwijl je de foto maakt.
Camera+ 2 MACRO MODUS (voor de mooiste details)
Breng onderwerpen heel dichtbij tot leven met deze fantastische macro functie. Het maakt niet uit of je het gebruikt om een onderdeel van je onderwerp te fotograferen of voor artistieke doeleinden, je zult echt heel erg blij worden met de scherpte die je krijgt.
Camera+ 2 FOCUS PEAKING (verscherp je focus vaardigheden)
Laat Camera+ 2, voor die lastige scherpstel situaties, aangeven op welke onderwerpen er scherpgesteld is.
Camera+ 2 CLIPPING INDICATOR (Hoge en lage lichten worden gemarkeerd)
Rode en blauwe lijnen geven de lichtste en donkerste delen van je foto aan voor een nauwkeurigere belichting. Gebruik het om onder- en overbelichting van je foto's te voorkomen.

Instellingen Camera+ 2

Voordat je gaat fotograferen is het belangrijk om even de instellingen van de app te controleren of alles goed staat.

Hoe werkt de app Camera+ 2

Wil jij ook mooie foto's van jullie familie laten maken? Kijk hier of neem, geheel vrijblijvend, contact met me op dan bespreken we de mogelijkheden.

| 1 | Open de Instellingen door te tikken op de drie liggende streepjes rechts onderin je scherm.

| 2 | Je komt in een nieuw menu. Kies de optie Advance controls. Hier kun je aangeven of je wilt fotograferen met sluiter voorkeur (Shutter Priority) of Full Manual (volledige zelf controle).

| 3 | Tik links bovenin je scherm op Menu en selecteer vervolgens Save . Als je op 'Save' tikt kun je aangeven Waar je je foto's wilt opslaan.

Fotograferen met Camera+ 2

In dit gedeelte ontdek je wanneer en hoe je elk van de bedieningselementen van Camera+ 2 gebruikt.

FLITS

De Flitser verlicht je onderwerp bij weinig licht. Tik op het flitspictogram om toegang te krijgen tot de vier flitsinstellingen.

Hoe werkt de app Camera+ 2

| 4 | Open de Flits functie door te tikken op de 2e icoon van links, bovenin je scherm ('bliksemschicht').

| 5 | Optie 1: Streep door bliksemschicht: Flitser staat uit.
Optie 2: Bliksemschicht Auto: De Camera+ 2 beslist of de flitser al dan niet nodig is.
Optie 3: Bliksemschicht ON: De flitser zal bij elke foto die je maakt afgaan.
Optie 4: Zaklamp (Torch): Deze schakelt de zaklamp van de iPhone in en verlicht de scène continu - wat erg handig is wanneer het te donker is om de camera scherp te stellen.

MACRO

Gebruik de macrofunctie om kleine, close-up onderwerpen te fotograferen. Het is geweldig voor macro fotografie van insecten en bloemen.

Hoe werkt de app Camera+ 2

Tik op het Macropictogram om de Macro Modus te openen [6]. Hoewel de minimale afstand van camera tot onderwerp niet wordt gewijzigd, kan de Macro Modus het onderwerp goed vergroten met een digitale zoom.

CROP

Met het tweede pictogram van rechts bepaalt je de uitsnede of beeldverhouding van je foto.

Hoe werkt de app Camera+ 2

Hiermee wordt de vorm van de foto in het afbeeldingsvoorbeeld en van de te maken foto ingesteld. Tik op het pictogram om te wisselen tussen Normaal [8], Vierkante [9] of 16:19 [10]. Zowel vierkant als 16:19 zijn bijgesneden versies van het origineel, dus de foto's die je in die stand maakt, hebben niet de hoogst mogelijke resolutie, daarom is het beter om altijd voor de de Normaal optie te kiezen en indien nodig daarna pas je foto bij te snijden in bijvoorbeeld Snapseed of de editing gedeelte van Camera.

ZOOM

De zoomfunctie is de lange verticale lijn aan de rechterkant van het scherm. Sleep de gele stip omhoog om in te zoomen. Sleep de gele stip naar beneden om uit te zoomen.

Hoe werkt de app Camera+ 2

Eén ding om in gedachten te houden is dat de zoomfunctie op je iPhone digitaal is en niet optisch. Dit resulteert in foto's van lage kwaliteit, dus gebruik deze zoom zo min mogelijk. Het is beter om helemaal uit te zoomen en dan 'zoom met je voeten' te gebruiken ;-) (of te wel ga dichter bij je onderwerp staan). Je kunt de foto ook erna bijsnijden. Als je niet inzoomt betekent dit ook dat je minder wazige foto's krijgt door onstabiele handen.

HANDMATIGE FOCUS

Camera+ 2 stelt automatisch scherp op het onderwerp dat het meest dichtbij is of het meeste contrast rijk is [14]. Om het scherpstelpunt zelf in te stellen, tik je op het scherm waar je het scherpstelpunt wilt hebben [15]. Dit punt regelt de focus en ook de belichting. Je kunt je scherpstelpunt nu handmatig nauwkeurig afstellen. Tik op het focuspictogram (vierkant icoontje, boven het bloempictogram). Sleep vervolgens de verschuifbare schaal onder de zoeker om de focus nauwkeurig af te stellen [16].

Hoe werkt de app Camera+ 2

Je kunt op elk moment terugkeren naar autofocus door op AUTO links van de schuifbalk te tikken.

HANDMATIGE BELICHTINGSMODUS

Camera2 + kiest automatisch een geschikte belichting voor je onderwerp. De belichting bepaalt hoe helder of donker je foto is. Nadat je een scherpstelpunt heeft geselecteerd [17], bepaalt de app opnieuw wat volgens hem een geschikte belichting zou moeten zijn en kiest hij ook automatisch de juiste sluitertijd en ISO. ISO staat voor de lichtgevoeligheid van de sensor van je iPhone-camera.

Hoe werkt de app Camera+ 2

Je kunt de automatisch geselecteerde belichting negeren door op het plusteken op het geselecteerde brandpunt te tikken [17]. Dit zorgt ervoor dat een vierkanten (Focus) met daarin een cirkelvormig (Exposure) pictogram verschijnt op de plek waar je je scherpstelpunt had aangegeven.

Je kunt beiden nu overal naar toe slepen in je foto [19]. Sleep de exposure pictogram naar een donker plek in je foto om je beeld helderder te maken. Sleep het naar een heldere plek om de foto donkerder te maken. Op deze manier is de belichting van je foto niet meer afhankelijk van je scherpstelpunt en heb je volledige controle.

GRID VOOR REGEL VAN DERDEN

Deze optie [21] geeft een vage overlay op je scherm die je foto in negen gelijke delen verdeelt. Gebruik deze compositietool als richtlijn voor het plaatsen van je onderwerp, volgens de regel van derden. Probeer je onderwerp, of de belangrijkste delen van je onderwerp of scène, te plaatsen waar de rasterlijnen elkaar kruisen. Probeer ook de rasterlijnen uit te lijnen met de belangrijkste horizontale of verticale lijnen binnen de scène die je probeert vast te leggen.

Hoe werkt de app Camera+ 2
WATERPAS (LEVEL)

Gebruik de waterpas om ervoor te zorgen dat je smartphone mooi waterpas is voordat je een foto maakt [25]. De waterpas is slechts een hulplijn in het midden van je foto die kantelt zodra je je camera beweegt [26]. Zorg ervoor dat deze hulplijn volledig gelijk is met de horizontale lijnen die zich links en rechts van het frame uitstrekken voordat je op de ontspanknop drukt. Zo krijg je elke keer een perfecte horizon.

Hoe werkt de app Camera+ 2

Opnamemodi

Camera2 + kan fotograferen in verschillende opnamemodi, te weten: Stabilizer, Normaal, Burst en Timer. Tik op het kleine plusteken naast de ontspanknop [26] om toegang te krijgen tot deze beschikbare opnamemodi. Veeg de rij pictogrammen boven de ontspanknop zijwaarts om de gewenste opnamemodus te selecteren [27].

Hoe werkt de app Camera+ 2

Het doel van elke opnamemodus leg ik hieronder even uit:

STABILISATOR

De stabilisatiemodus helpt camera trilling uit je foto's te houden, wanneer je foto's maakt bij weinig licht door de ISO waarde te verhogen, hierdoor kan een snellere sluitertijd worden gebruikt. Dankzij snelle sluitertijden beweegt de camera of het onderwerp een kortere afstand terwijl de sluiter open is, waardoor de kans op onscherpe foto's een stuk kleiner wordt.

NORMAAL

Dit is de standaard opnamemodus en als deze modus is geactiveerd, zal het indrukken van de sluiter resulteren in een enkele, ongestabiliseerde foto die meteen wordt gemaakt.

BURST

Als de burst modus is ingeschakeld, kunt je snel achter elkaar heel veel foto's maken, net zolang je de ontspanknop ingedrukt houdt.

Het is een heel verhaal dus mocht je na het lezen van bovenstaande nog vragen hebben. Stel ze hieronder, ik reageer altijd! Rest mij nu nog je heel veel fotografie plezier te wensen!