Je iPhone is een geweldige camera, Camera+ 2, de opvolger van Camera+, is de app die absoluut niet mag ontbreken op je iPhone. Camera+ 2 is écht één van mijn meest favoriete apps, zeker als het gaat om Macrofotografie.

.The best camera, is the one that you have with you!

Chase Jarvis

Laten we beginnen bij het begin, open de app Camera+ 2 of download de app als je deze nog niet op je telefoon hebt staan. De app kost € 8,99, dus bedenk van te voren goed of je het de investering waard vindt.

hoe werkt de app camera+ 2

De nieuwe functies van Camera+ 2

Camera+ 2 ML Magic

Geavanceerde AI functie die zorgt voor de perfecte kleuren en belichting.

Camera+ 2 Actie Modus

Houd onderwerpen scherp d.m.v. slimme tracking.

Camera+ 2 Focus Peaking

Camera+ 2 licht de de onderwerpen op waarop scherpgesteld is, dus je hoeft niet te gokken.

Opties binnen Camera+ 2

Camera+ 2 helpt je om met je iPhone de best mogelijke foto’s te maken. Of je nu een doorgewinterde fotograaf bent of iemand net begint, Camera+ 2 biedt je alle tools die je nodig hebt. Je zult je foto’s zienderoog zien verbeteren zodra je Camera+ 2 gaat gebruiken.

Hoe werkt de app Camera+ 2
Camera+ 2 MANUAL OF HANDMATIGE MODUS (voor volledige controle)
Sluitertijd, ISO en witbalans kunnen worden geselecteerd, voor die momenten waarin je volledige controle wilt hebben tijdens het fotograferen.
Camera+ 2 RAW FOTOGRAFEREN EN BEWERKEN (voor maximale flexibiliteit)
Schakel RAW-opname in om het exacte beeld met volledige sensor precisie vast te leggen, voor maximale flexibiliteit tijdens het nabewerken.
Camera+ 2 PORTRET EN DIEPTE OPNAMEN (om je bewerkingen selectief toe te passen)
In de portretmodus wordt de diepte informatie naast de afbeelding opgeslagen, zodat de aanpassingen in Het Lab selectief kunnen worden toegepast op verre of dichtbij gelegen onderwerpen. Deze optie is alleen beschikbaar bij iPhones met twee lenzen aan de achterkant.
Camera+ 2 LANGZAME SLUITER MODUS (lange belichting, zelfs bij daglicht)
Gebruik deze speciale lange sluitermodus voor belichtingen tot 30 seconden. Camera+ 2 past automatisch de gevoeligheid van de sensor aan voor een lange tijd en laat je dit nauwkeurig zien terwijl je de foto maakt.
Camera+ 2 MACRO MODUS (voor de mooiste details)
Breng onderwerpen heel dichtbij tot leven met deze fantastische macro functie. Het maakt niet uit of je het gebruikt om een onderdeel van je onderwerp te fotograferen of voor artistieke doeleinden, je zult echt heel erg blij worden met de scherpte die je krijgt.
Camera+ 2 FOCUS PEAKING (verscherp je focus vaardigheden)
Laat Camera+ 2, voor die lastige scherpstel situaties, aangeven op welke onderwerpen er scherpgesteld is.
Camera+ 2 CLIPPING INDICATOR (Hoge en lage lichten worden gemarkeerd)
Rode en blauwe lijnen geven de lichtste en donkerste delen aan voor een nauwkeurigere belichting. Gebruik het om onder- en overbelichting te voorkomen.

Instellingen Camera+ 2

Voordat je gaat fotograferen is het belangrijk om even de instellingen van de app te controleren of alles goed staat.

Hoe werkt de app Camera+ 2

| 1 | Open de Instellingen door te tikken op de drie liggende streepjes rechts onderin je scherm.

| 2 | Je komt in een nieuw menu. Kies de optie Advance controls. Hier kun je aangeven of je wilt fotograferen met Shutter Priority (Sluiter voorkeur) of Full Manual (volledige zelf controle).

| 3 | Tik links bovenin je scherm op Menu en selecteer vervolgens Save . Als je op Save tikt kun je aangeven Waar je je foto's wilt opslaan.

Fotograferen met Camera+ 2

In dit gedeelte ontdek je wanneer en hoe je elk van de bedieningselementen van Camera+ 2 gebruikt.

FLITS

De Flitser verlicht je onderwerp bij weinig licht. Tik op het icoon om toegang te krijgen tot de vier flitsinstellingen.

Hoe werkt de app Camera+ 2

| 4 | Open de Flits functie door te tikken op de 2e icoon van links, bovenin je scherm (bliksemschicht).

| 5 | Optie 1: Streep door bliksemschicht: Flitser staat uit.
Optie 2: Bliksemschicht Auto: De Camera+ 2 beslist of de flitser al dan niet nodig is.
Optie 3: Bliksemschicht ON: De flitser zal bij elke foto die je maakt afgaan.
Optie 4: Zaklamp (Torch): Deze schakelt de zaklamp van de iPhone in en verlicht de scène continu - wat erg handig is wanneer het te donker is om de camera scherp te stellen.

MACRO

Gebruik de macrofunctie om kleine, close-up onderwerpen te fotograferen. Het is geweldig voor macrofotografie van insecten en bloemen.

Hoe werkt de app Camera+ 2

Tik op het Macropictogram om de Macro Modus te openen. Hoewel de minimale afstand van camera tot onderwerp niet wordt gewijzigd, kan de Macro Modus het onderwerp goed vergroten met een digitale zoom.

CROP

Met het tweede pictogram van rechts bepaalt je de uitsnede of beeldverhouding van je foto.

Hoe werkt de app Camera+ 2

Hiermee wordt de vorm van de foto in het afbeeldingsvoorbeeld en van de te maken foto ingesteld. Tik op het icoon om te wisselen tussen Normaal [8], Vierkante [9] of 16:19 [10]. Zowel vierkant als 16:19 zijn bijgesneden versies van het origineel, dus de foto’s die je in die stand maakt, hebben niet de hoogst mogelijke resolutie, daarom is het beter om altijd voor de Normaal optie te kiezen en indien nodig daarna pas je foto bij te snijden in bijvoorbeeld Snapseed of in de editing gedeelte van de Camera app.

ZOOM

De zoomfunctie is de lange verticale lijn aan de rechterkant van het scherm. Sleep de gele stip omhoog om in te zoomen. Sleep de gele stip naar beneden om uit te zoomen.

Hoe werkt de app Camera+ 2

Eén ding om in gedachten te houden is dat de zoomfunctie op je iPhone digitaal is en niet optisch. Dit resulteert in foto’s van lage kwaliteit, dus gebruik deze zoom zo min mogelijk. Het is beter om helemaal uit te zoomen en dan zoomen met je voeten te gebruiken (oftewel: ga dichter bij je onderwerp staan). Je kunt de foto ook erna bijsnijden. Als je niet inzoomt betekent dit ook dat je minder wazige foto’s krijgt door onstabiele handen.

HANDMATIGE FOCUS

Camera+ 2 stelt automatisch scherp op het onderwerp dat het meest dichtbij is of het meeste contrast rijk is. Om het scherpstelpunt zelf in te stellen, tik je op het scherm waar je het scherpstelpunt wilt hebben [15]. Dit punt regelt de focus en ook de belichting. Je kunt je scherpstelpunt nu handmatig afstellen. Tik op het focus icoon (vierkant icoontje, boven het bloem icoon). Sleep vervolgens de verschuifbare schaal onder de zoeker om de focus nauwkeurig af te stellen [16].

Hoe werkt de app Camera+ 2

Je kunt op elk moment terugkeren naar autofocus door op AUTO, links van de schuifbalk, te tikken.

HANDMATIGE BELICHTINGSMODUS

Camera2 + kiest automatisch een geschikte belichting voor je onderwerp. De belichting bepaalt hoe helder of donker je foto wordt. Nadat je een scherpstelpunt hebt geselecteerd, bepaalt de app opnieuw wat volgens hem een geschikte belichting zou moeten zijn en kiest ook automatisch de juiste sluitertijd en ISO.

Hoe werkt de app Camera+ 2

Je kunt de automatisch geselecteerde belichting negeren door op het plusteken op het geselecteerde brandpunt te tikken. Dit zorgt ervoor dat een vierkant (Focus) met daarin een cirkelvormig (Belichting) icoon verschijnt op de plek waar je je scherpstelpunt had aangegeven.

Tik met twee vingers op het scherm om het Focus- en Belichtingsicoon te splitsen. Je kunt nu bepalen wat je scherp wilt hebben en welk punt je als belichtingspunt wilt instellen [19].

GRID VOOR REGEL VAN DERDEN

Deze optie [21] geeft een vage overlay op je scherm die je foto in negen gelijke delen verdeelt. Gebruik deze compositietool als richtlijn voor het plaatsen van je onderwerp, volgens de Regel van Derden. Probeer je onderwerp, of de belangrijkste delen van je onderwerp of scène, te plaatsen waar de rasterlijnen elkaar kruisen. Probeer ook de rasterlijnen uit te lijnen met de belangrijkste horizontale of verticale lijnen binnen de scène die je probeert vast te leggen.

Hoe werkt de app Camera+ 2
WATERPAS (LEVEL)

Gebruik de waterpas om ervoor te zorgen dat je smartphone mooi waterpas is voordat je een foto maakt [25]. De waterpas is slechts een hulplijn in het midden van je foto die kantelt zodra je je camera beweegt. Zorg ervoor dat deze hulplijn volledig gelijk is met de horizontale lijnen die zich links en rechts van het frame uitstrekken voordat je op de ontspanknop drukt. Zo krijg je elke keer een perfecte horizon.

Hoe werkt de app Camera+ 2

Opnamemodi

Camera2 + kan fotograferen in verschillende opnamemodi, te weten: Stabilizer, Normaal, Burst en Timer. Tik op het kleine plusteken naast de ontspanknop [26] om toegang te krijgen tot deze beschikbare opnamemodi. Veeg de rij pictogrammen boven de ontspanknop zijwaarts om de gewenste opnamemodus [27] te selecteren.

Hoe werkt de app Camera+ 2

Het doel van elke opnamemodus leg ik hieronder even uit:

STABILISATOR

De stabilisatiemodus helpt camera trilling uit je foto’s te houden, wanneer je foto’s maakt bij weinig licht.

NORMAAL

Dit is de standaard opnamemodus en als deze modus is geactiveerd, zal het indrukken van de sluiter resulteren in een enkele, ongestabiliseerde foto die meteen wordt gemaakt.

BURST

Als de burst modus is ingeschakeld, kun je snel achter elkaar veel foto’s maken, net zolang je de ontspanknop ingedrukt houdt.

TIMER

Kies het aantal seconden (3s, 10s of 30s) en druk op de ontspanknop. Camera+2 gaat aftellen, dit geeft je de tijd om op je plek te gaan staan. En je kunt de timer gebruiken bij slechte lichtomstandigheden als je bewegingsonscherpte wilt voorkomen.

Help! Ik weet het even niet meer, wat nu?

Voor meer informatie, inclusief uitgebreide informatie over mogelijkheden in de fotografie scherm en het bewerken van je foto’s, snelle tips en videos in Camera+ 2, tik op de drie horizontale streepjes rechts onderin het scherm om het menu te openen. Tik dan eenvoudig op Help & Tutorials en daar vind je alle hulp en uitleg.

Het is een heel verhaal dus mocht je na het lezen van bovenstaande nog vragen hebben. Stel ze hieronder, ik reageer altijd! Rest mij nu nog je heel veel fotografie plezier te wensen!