Een soortgelijk leuk idee kwam ik vorig jaar op pinterest tegen, maar toen was het al te laat om ze nog te maken ;-). Dus stonden de paaseieren met familiefoto's dit jaar heel hoog op mijn paaslijstje ;-).

Volg deinstructies en voor de duidelijkheid bekijk de foto's hieronder. Het ziet er wellicht heel lastig uit, maar zelfs een kind zou het kunnen doen!

Wat heb je nodig:
 • De leukste foto's ;-)
 • WITTE eieren
 • Wit A4 papier
 • Schaar
 • Zakdoekjes
 • Afplaktape
 • Mod Podge
 • Sponskwast
 • Inktjet printer
Optioneel
 • Watervaste stift
 • Prikpen of dikke naald
 • Bakje
 • Azijn
 • Vernis (mat of hoog glans)
 • Kwastje

Aan de slag

STAP 1

Je kunt kiezen om je eieren te koken (hard) of als je ze langer wilt bewaren, kun je ze ook uitblazen. Ik heb voor het laatste gekozen. Prik aan de boven- en onderkant een gaatje in het ei en blaas heel hard, totdat het ei helemaal leeg is. Vang de inhoud van de eieren op in een bakje en bewaar dit voor een heerlijk lunchgerecht ;-). Is het ei leeg, spoel hem dan even goed met lauw/warm water en blaas hem steeds leeg, totdat er schoon water uit komt. Je kunt het ei daarna ook even spoelen met azijn om alle geurtjes te verwijderen. Ook kun je eventuele stempels die op het ei zitten verwijderen met een klein beetje azijn. Zet je ei rechtop met het gaatje naar beneden zodat hij nog even goed kan drogen.

STAP 2

Leg het A4-tje op een vlakke ondergrond. Pak een zakdoekje, vouw deze helemaal uit en strijk hem goed glad. Plak vervolgens het zakdoekje langs alle randen goed vast op het A4-tje (zie de afbeelding hiernaast).

STAP 3

Zoek je mooist foto's die je graag op de eieren zou willen gebruiken. Meet even hoe groot je eieren zijn. Gebruik een computerprogramma (bv word) waarin je op 1 A4-tje de foto's kunt zetten die je wilt gebruiken. Ik heb voor ovalen foto's gekozen (40x50mm), maar je kunt de originele foto's ook op het A4-tje zetten en vervolgens de contouren uitknippen als je dat liever wilt.

STAP 4

Stop het A4-tje met daarop het zakdoekje goed vastgeplakt in je printer en print de foto's die je hebt geselecteerd. Ik heb ervoor gekozen mijn A4-tje aan de achterzijde in de printer te stoppen en niet in de papierlade, maar dat kan per printer verschillen wat het handigst is.

STAP 5

Knip je foto's uit. Je zult zien dat het zakdoekje dat uit meerdere lagen bestaat vanzelf uit elkaar valt. Dat is juist goed, want we gebruiken alleen het bovenste laagje. Smeer heel voorzichtig de achterzijde van het zakdoekfototje in met Mod Podge. Je kunt ook direct het ei insmeren op de plek waar je de foto wilt hebben. Plak de foto op het ei en smeer nu ook heel voorzichtig de voorzijde van de foto in met Mod Podge. Doe dit echt heel voorzichtig, want het zakdoekje is heel dun en kwetsbaar. Zet het ei weg (in de eierdoos), zodat hij goed kan drogen.


STAP 6

Herhaal stap 5 voor al je foto's. Is de Mod Podge laag goed droog, dan is je ei klaar. Zo simpel is het! Wil je de kleuren wat opfrissen en je ei nog een extra beschermlaag meegeven, dan kun je de foto's ook nog even voorzien van een vernis laagje.


Uitvoering 2

Tussen de laatse twee foto's (zie hieronder) zit een verschil, zoals jullie kunnen zien. Uitvoering 1 is zoals het hoort en Uitvoering 2 is een toevallige ontdekking die ik persoonlijk ook erg mooi vind. Er ging, vond ik ;-), iets niet helemaal goed bij het insmeren van mijn eigen foto. Ik wilde opnieuw beginnen, maar toen ik het zakdoekje van het ei verwijderde, was door de Mod Podge de inkt doorgedrukt op het ei. Wat ook een heel gaaf effect geeft. Op dit ei zit dus geen papier meer alleen maar achtergebleven inkt. Ter bescherming heb ik deze, nadat het ei goed opgedroogd was, van een vernislaag voorzien. Ook heb ik een paar eieren, met een watervaste stift, voorzien van mooie woorden en plaatjes, gewoon los uit de hand.

Zo leuk om te doen en het resultaat is sowieso super leuk!

Heel veel plezier met het versieren van jullie eieren. Mochten er vragen zijn, stel ze gerust hieronder.

Ik wens hierbij iedereen hele fijne paasdagen en geniet!


Kijk op mijn Pinterst pagina P H O T O. D I Y. voor nog veel meer leuke ideeën wat je zoal met je foto's zou kunnen knutselen.

paaseieren versieren met foto's
paaseieren versieren met foto's
paaseieren versieren met foto's
paaseieren versieren met foto's
paaseieren versieren met foto's
paaseieren versieren met foto's
paaseieren versieren met foto's
paaseieren versieren met foto's
paaseieren versieren met foto's