Jullie hebben geïnvesteerd in een mooie fotoshoot en nu...

Zoals ze in het Engels zeggen: 'Size really does matter!' En dan heb ik het uiteraard over de afmeting van een foto aan de muur ;-).

Vaak krijg ik de opmerking dat het lastig is om uiteindelijk te bepalen hoe groot een foto afgedrukt moet worden.

Dat klopt ook. Het is niet makkelijk, maar het is wel belangrijk dat er voor een goede afmeting wordt gekozen, omdat je anders de kans loopt dat je foto helemaal niet goed tot zijn recht komt.

Stel jezelf de volgende vragen:
  • Waar komt de foto te hangen?
  • Wil je graag een echte blikvanger?
  • Hangt de foto alleen op de muur?
  • Wordt de foto onderdeel van een galerij?

Wat ik vaak adviseer is: plak een stuk papier op de muur waar je de foto wilt gaan ophangen in de afmeting die je in eerste instantie in gedachten hebt en kijk of dit mooi uitkomt. Varieer daarna ook in de afmetingen van het stuk papier, zodat je een goede indruk krijgt van de verschillende afmetingen en welke het beste tot zijn recht komt in de omgeving waar jullie de foto willen gaan ophangen.

Je kunt beter meer tijd nemen voor het bepalen van de juiste afmeting, dan dat je te snel iets bestelt en er later spijt van krijgt. Ook fotoproducten moet je zien als een mooie investering.

Fotogalerij

Gaan jullie voor een fotogalerij dan is het juist leuk om te wisselen met afmetingen, lijstjes en afdruk materialen. Ook hiervoor is het handig om eerst stukken papier op te hangen en ermee te spelen totdat je het gewenste resultaat hebt, daarna is het een kwestie van het bestellen van de foto's in het gewenste formaat.

Wil je inspiratie opdoen voor een fotogalerij?
Kijk dan zeker op mijn Pinterest pagina O N. T H E. W A L L..

maatadvies foto aan de muur
maatadvies foto aan de muur
maatadvies foto aan de muur