Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken. Het maakt eigenlijk niet uit wat voor een camera je bij je hebt op het moment dat het 'nodig is'. Het is sowieso doodzonde als je ervoor zou kiezen om geen foto's te maken, omdat je denkt dat je geen mooie foto's maakt of omdat je er vanuit gaat dat de camera die je bij je hebt niet goed genoeg is...

Foto's houden onze herinneringen levendig, sommige momenten doen zich nooit meer voor of kunnen in ieder geval niet over, dus hoe dan ook MAAK VEEL FOTO'S!

Photography is a way of feeling, of touching, of loving. What you have caught on film is captured forever… It remembers little things, long after you have forgotten everything.

Aaron Siskind

Dat gezegd hebbende, betekent dus ook dat je met je Smartphone, of het nu een iPhone (in mijn geval) een Samsung of welk merk dan ook, prachtige foto's kunt maken. Zeker met de nieuwste modellen, waarvan de camera's steeds beter zijn geworden.

Het is alleen wel van belang dat je weet hoe je smartphone werkt en waar je tijdens het fotograferen zoal op moet letten om ervoor te zorgen dat je foto's er ook echt goed uitzien.

Het maar niet lukken om mooie foto's te maken en het toch willen leren was voor Simone een mooie reden om haar nichtje Lizz een workshop smartphone fotografie cadeau te doen voor haar verjaardag en samen een workshop smartphone fotografie bij mij te volgen. Hoe leuk is dat!

Lizz wilde graag de workshop in een stedelijke omgeving, dus spraken we af in hartje Haarlem. Het was een steenkoude dag, brrr, maar het had de dagen ervoor veel geregend dus konden we dankbaar gebruikmaken van de vele plassen die waren ontstaan.

Al lopend door de steegjes van Haarlem legde ik Simone en Lizz de kneepjes van het fotograferen uit en zo konden ze ook gelijk in de praktijk oefenen. Zo leuk om te zien dat ze steeds enthousiaster werden en ook keer op keer leuk om te zien hoe creatief kinderen zijn.

Lieve Lizz en Simone bedankt voor jullie gezelligheid en enthousiasme en héél veel fotografie plezier!


Hieronder een kleine impressie van deze gezellig workshop.

Wil jij ook beter leren fotograferen met je smartphone? Kijk hier of neem, geheel vrijblijvend, contact met me op.

workshop smartphone fotografie haarlem
workshop smartphone fotografie haarlem
workshop smartphone fotografie haarlem
workshop smartphone fotografie haarlem
workshop smartphone fotografie haarlem