+31 (0) 6 81 85 70 32

We hebben een fotoshoot

Wat doen we aan?

Vaak krijg ik de vraag of ik tips heb, wat aan te doen of waar op te letten in voorbereiding op een fotoshoot, zeker als het gaat om (grote) groepen. Ik houd van kleur in mijn foto's. Dus ja, ik heb zeker tips.

Je kledingkeus is uiteraard heel erg belangrijk voor het uiteindelijke resultaat en sfeer van de foto's. Laat ik vooropstellen dat ik het het allerbelangrijkste vind dat je je goed voelt in de kleding die je aantrekt. Het mag zeker iets netter zijn dan je dagelijkse outfit, maar blijf vooral lekker jezelf.

Ga je met een (grote) groep op de foto dan is het met name belangrijk dat de kleuren op elkaar afgestemd zijn. En nee, dat betekent zeker niet dat iedereen hetzelfde aan moet (liever niet zelfs), maar denk dan aan bij elkaar passende kleurtinten.

Uiteraard is het ook belangrijk om het kleurenpalet van je kleding ook goed af te stemmen op de locatie van jullie fotoshoot.

Hierboven, blader lekker door de slideshow, enkele voorbeelden van groepsfoto's waarbij er goed over de kledingkeus is nagedacht. Het eindresultaat is er dan ook naar.


Nog enkele tips op een rijtje

Als het een prachtige zonnige dag is begrijp ik dat je graag je zonnebril opzet, maarrrrr ....

Probeer dan, op zijn minst een uur voor jullie fotoshoot, je zonnebril even niet te gebruiken. Je ogen kunnen dan alvast wennen aan het felle licht. Dit beperkt enigszins het knijpen met de ogen en zeker het tranen van de ogen, bij het eerste contact met het felle licht. En dan heb ik het nog niet eens over de lelijke afdrukken van je zonnebril op je neus.

Denk goed na over de kleur keuze van jullie kleding

Voorkom volledig witte kledingstukken en te lichte pasteltinten als jullie een (strand/duinen) fotoshoot hebben, op een zeer zonnige dag. Door het felle licht kunnen te lichte kleuren volledig overbelicht raken, ook door de reflectie van het zand.
Pas op met te felle kleuren deze kleuren kunnen reflecteren op de huid, waardoor er een storende gloed kan ontstaan.

Zorg ervoor dat de geselecteerde kleuren mooi bij elkaar passen en elkaar dus aanvullen. Bijvoorbeeld van eenzelfde kleur donkere en lichtere tinten passen altijd mooi bij elkaar. Ook zou je kunnen kiezen voor hele neutrale kleuren met één accent kleur.

Heb je echt geen idee welke kleuren mooi met elkaar combineren kijk dan HIER of HIER voor inspiratie.

Is er één persoon bij die eruit 'moet' springen op de foto? Bijvoorbeeld je kindje of opa en oma? Kies dan voor hun een opvallende outfit en alle overige familieleden gaan voor neutrale/rustige tinten. Zo staat de hoofdpersoon echt in het middelpunt!

Wees voorzichtig met te drukke patronen zoals streepjes, ruitjes en te grote prints.

Kleinere patronen op een deel van een outfit kan prima, maar houd het bij één of twee mensen in de groep. Patronen moeten elkaar wel complimenteren, en zeker niet de aandacht afleiden van het belangrijkste onderwerp in de foto, jullie!

Durf te kiezen voor kleur!

Niet iedereen hoeft hetzelfde aan te hebben, liever niet juist. De kleuren hoeven niet bij iedereen exact hetzelfde te zijn, als ze maar mooi bij elkaar passen en zeker niet met elkaar 'vloeken'. Kleding uit eenzelfde KLEURENPALET zorgt voor een mooie samenhangende 'look' zonder het gevoel te geven al te 'gemaakt' te zijn. Ik hou van vrolijke en levendige kleuren, ze helpen om de foto's een extra dimentie te geven, maar vergeet niet, de nadruk van de foto's moet op jullie (gezichten) liggen en niet op jullie kleding.

Denk ook zwart/wit.

Jullie foto's worden ook in zwart/wit geleverd. Als je ook van zwart/wit foto's houdt, sta er dan zeker ook even bij stil hoe de kleuren combinaties zullen overkomen in een zwart/wit foto. Zorg er dan ook voor dat niet iedereen een licht top draag en een donkere broek/rok, maar wissel dit dus af. Een mengeling van lichte en donkere bovenkanten en hetzelfde voor de broeken/rokken. Zorg ook voor voldoende contrast.

Houd jullie locatie in gedachte bij de keuze van jullie kleding.

Wordt het de stad, duinen, het bos, of strand? Welke kleuren zouden hier het beste bij passen, zodat je niet verdwijnt in de omgeving? Contrast is dus erg belangrijk. Gaan we naar het strand of de duinen? Dan is het natuurlijk heerlijk om ook de schoenen uit te trekken. En op alle locaties kan het voorkomen dat we gaan zitten? Houd ook hier rekening mee. Trek dus je mooiste, maar ook je meest comfortable kleren aan.

Lange haren

Lange haren zijn prachtig, maar kijk goed naar het weer. Zeker bij strand shoots kan het nogal eens waaien. Neem dan ook, voor het geval dit nodig mocht zijn, spullen mee om eventueel lange haren op te steken of tussendoor te borstelen.

Leeg je broekzakken

Zorg dat er niets in je broekzakken zit. Sleutels, telefoons, kauwgom, muntgeld e.d. Het is geen fraai gezicht op de foto.

Het is koud en nu?

Ook met koud weer kun je echt prachtige foto's maken. Trek extra lagen kleding aan of thermo ondergoed (dat doe ik ook ;-)) onder je mooie kleding. Kies voor mooie dikke truien en toffe sjaals en dan hoef je dus ook geen jas aan.


Mocht je na het lezen van bovenstaande tips nog vragen hebben, of twijfel je over jullie kledingkeuze. Neem gerust CONTACT met me op. Ik help jullie graag!

Ik verzamel ook KLEURPALLETTEN OP PINTEREST, waar je inspiratie op kunt doen, want er matchen meer kleuren met elkaar dan je waarschijnlijk verwacht.

Neem gerust HIER of HIER eens een kijkje.

Xammes Kleurpaletten


Ervaring van een klant:

Vorige week hebben we met de hele familie genoten van een heerlijke dag op het strand voor de familie fotoshoot. Het resultaat is echt heel mooi geworden en dat hebben we ook te danken aan jouw super handige tips en inspirerende Pinterest pagina's.

Zeker wat betreft de afstemming van de kleuren in de kleding en de locatie hebben we veel gehad aan je C O L O R., K I D S. en G R O U P S. pagina's.

Ik raad het iedereen aan om gebruik te maken van je voorbereidende info! Succes met al die leuke fotoshoots en het vinden van die fijne inspirerende plaatjes ;-).

Martine


Delen is lief! Bedankt alvast!

Volg mij op Social Media

Facebook

Twitter

Google Plus

LinkedIn

Instagram

Pinterest

Scroll to Top