Momentje

Embossing of Lastertekst?

Wil jij jouw geweldige fotoboek nóg persoonlijker maken? Personaliseer dan de omslag met een persoonlijke tekst.
Hieronder lees je wat het verschil is tussen Embossing en Lasertekst.

  • embossing of lasertekst xammes fotografie

Embossing of Lastertekst?

Voor een echte eyecatcher!

Wat is embossing?

Bij embossing wordt de tekst in het materiaal gepreegd. Hierdoor ontstaat een hoogteverschil en ligt de tekst voelbaar ín het materiaal. Dit effect kan visueel versterkt worden door de letters op te vullen met folie in de kleur goud, zilver, zwart en wit. Een extra luxe touch en het maakt je fotoboek helemaal af.

Hoe werkt het?

Nadat je het omslagmateriaal en de kleur geselecteerd hebt, kun je kiezen voor de optie embossing. Hier zijn drie opties: een, twee of drie regels tekst, bestaande uit max. 16 tekens voor de grote [9mm] karakters en max 30 tekens per regel voor de kleine [5,5mm] karakters. Voor de 15×15 albums geldt een maximum van 10 karakters [9mm] en 20 karakters [5,5mm] per regel. De tekst wordt in het midden van de omslag geplaatst.

Uitzonderingen

In principe is embossing op alle materialen mogelijk, en dan hebben we het over het pregen van de tekst in het materiaal, waardoor er diepte ontstaat. Het folie daarentegen blijft niet op alle materialen zitten, dus op suède en de meeste soorten grof leer (wit, zwart, beige, rood, olifantengrijs) is een toevoeging van folie níet mogelijk. Zonder folie is de tekst subtiel aanwezig, dat kan jouw bewuste keuze zijn als je een naturel uitstraling wenst. Als je duidelijk opvallende en direct vanuit elke hoek leesbare letters wil, kies dan voor een optie met folie.

Embossing gebeurt met koperen letters, een eigen lettertype kiezen kan daardoor niet. De letters die je hierboven in de foto ziet, deze worden gebruikt voor embossing. Klik hier voor een handig PDF document met meer uitleg.

Je kunt embossing enkel toepassen op effen omslagen, dus bij een omslag bestaande uit meerdere materialen of een Deluxe cover is embossing niet mogelijk. De omslagen van de Standaard Plus en Luxe Plus fotoboeken hebben foam achter de kaft. Voor het embossen van deze covers wordt het foam verwijderd om een optimaal resultaat te leveren.

embossing

Embossing

Goud & Zilver folie

embossing

Embossing

Geen folie

embossing

Embossing

Zwarte & Witte folie

Wil je liever een eigen opmaak en wat vrijer zijn in de mogelijkheden, dan kies je voor een fotoboek met lasertekst, dan kun je de cover geheel naar wens maken en wordt de opgemaakt tekst/illustratie met een laser op de omslag gebrand.Lasertekst

Het is bij Xammes fotografie | ontwerp, mogelijk de omslag van je fotoboek te personaliseren met een eigen ontwerp lastertekst. Dit wordt gedaan met een laser-graveermachine.

Unieke lasertekst op alle fotoboeken

Wil jij jouw geweldige fotoboek nóg persoonlijker maken? Dan is er goed nieuws! Het is bij al onze fotoboeken mogelijk om een unieke lasertekst op de voorkant van het fotoboek te plaatsen. Dus op de Standaard, Standaard Plus en Luxe Plus fotoboeken. Let hier wel bij op dat de lasertekst alleen mogelijk is op een bepaalde selectie omslagen. Kijk hier op welke materialen het mogelijk is om een persoonlijke lasertekst te laten plaatsen.

Elke cover heeft een eigen karakter

Je hebt keuze uit meer dan 60 omslagkleuren om een mooie, unieke en persoonlijke omslag te laten ontwerpen voor jouw fotoboek. Elk materiaal heeft zijn eigen karakter en reageert anders op de laser-graveermachine. Hierdoor geeft elk materiaal een ander effect op de lasertekst. Zo geven de leren en suède covers een meer ‘embossing-look’. Hierbij wordt namelijk een laagje van het leer/suède weggebrand, waardoor je een diepte-effect krijgt. Bij de linnen en vinyl covers is dit niet het geval en is de tekst als het ware op het materiaal gegraveerd. Daarnaast geeft de laser per materiaal een andere kleur lasertekst. Dit komt doordat de bovenlaag van het covermateriaal wordt weggebrand. Hierdoor wordt de onderlaag van het materiaal zichtbaar en ontstaat de kleur van de lasertekst. Je kan dus niet de kleur van jouw laserontwerp bepalen.

Laat een lasertekst helemaal naar wens maken

Het leuke van een lasertekst is dat er heel veel mogelijk is. Elke lettertype, elke tekst, elke grootte en zelfs eigen illustraties zoals ringen, steden, logo’s of andere unieke ontwerpen, zijn allemaal te laseren. Het enige wat je niet kan kiezen is de kleur. Hier hoef je dus geen rekening mee te houden bij het laten opmaken van jouw persoonlijke laserontwerp.

Een fotoboek met lasertekst heeft een meerprijs van slechts € 40,00 inclusief ontwerpkosten.

blauw linnen

Laser tekst

Leer Zwart

zwart linnen

Laser tekst

Vinyl Grijsgroen

wit-leer

Laser tekst

Suède Wit

blauw linnen

Laser tekst

Linnen Grijs

zwart linnen

Laser tekst

Leer Lichtbruin

wit-leer

Laser tekst

Suède

blauw linnen

Laser tekst

Linnen Donkergroen

zwart linnen

Laser tekst

Suède Creme

wit-leer

Laser tekst

Leer Wit

blauw linnen

Laser tekst

Leer Lichtgrijs (grof)

zwart linnen

Laser tekst

Linnen Zwart

wit-leer

Laser tekst

Leer Olifantgrijs

Vragen of eerst mijn uitgebreide digitale prijslijst ontvangen?

Neem contact op!

mooie woorden

Instagram

Volg me ook op Instagram!! Met bijna dagelijks nieuwe foto's is er altijd genoeg te beleven. Zo blijf je ook op de hoogte van mijn meest recente werk én lees je meteen over alle leuke aanbiedingen en acties.

"We do not remember days,
we remember moments"
Cesare Pavese

Volg Xammes fotografie