+31 (0) 6 81 85 70 32

Xammes Blogt!


Unieke opdracht!

Zo'n 'once-in-a-lifetime' opdracht, waarvan je nooit verwacht dat hij op je pad komt...

In 2011 werd ik benaderd of ik foto's wilde maken van de kinderen van André Kuipers. Het moest allemaal in het grootste geheim, want het was een verrassing en er zouden héle leuke cadeaus van worden gemaakt voor André Kuipers die meegingen op reis naar het ISS. Wat precies, dat wist ik toen ook nog niet, maar leuk vond in het sowieso.

Eén van de eerste cadeaus die werd gemaakt, was een levensgrote doek met daarop zijn 4 kinderen. Op deze manier zouden zijn kinderen toch heel dichtbij hem zijn, gedurende de 193 dagen dat hij in het ISS zou verblijven.

André Kuipers vertrok een aantal maanden voor de lancering van 21 december 2011 naar Rusland voor de laatste voorbereidingen van zijn reis naar het ISS station. In deze periode werd het levensgrote doek geproduceerd. Dit was nog een leuke uitdaging, want er waren allerlei restricties waar we ons aan moesten houden. Een van de grootste uitdagingen was het gewicht van het doek, want zoveel mochten en konden de astronauten niet meenemen aan persoonlijke spullen en alles moest tot op de gram gewogen worden, maar uiteindelijk is het gelukt. Een paar weken nadat de lancering had plaatsgevonden ontving ik een foto in mijn mailbox, waarop te zien was hoe het doek in de slaapcabine van André Kuipers hing. Zo gaaf!

Gepersonaliseerde cadeau voor Andre Kuipers

Op 28 januari 2012 koppelde het Russische vrachtschip Progress 46 aan het ISS, voor Expeditie 30 werd 2900 kilo goederen en brandstof voor André Kuipers en zijn collega's aan boord gebracht. Het ging o.a. om: 930 kilo brandstof, 50 kilo lucht en zuurstof, 420 kilo water, 1260 kilo reserveonderdelen, wetenschappelijke experimenten en verder nog wat vers fruit, eten en persoonlijke spullen voor de bemanning, waaronder wel hele persoonlijke M&M's voor de mannen ;-).

Gepersonaliseerde cadeau voor Andre Kuipers

En nu 5 jaar later is er een tentoonstelling gaande in Space Expo, '100 Producten terug uit de ruimte', waar deze bijzondere persoonlijke spullen allemaal te zien zijn en het geeft toch wel een heel trots gevoel, wetende dat deze spullen in de ruimte zijn geweest en dat ik een heel klein stukje heb kunnen bijdragen om het gemis van zijn kinderen en familie iets dragelijker te maken.

In 2013 hing er ook een foto van André Kuipers gemaakt in het ISS, waarbij hij een foto vasthield van zijn zoontje, gemaakt door mij op het Fotofestival van Naarden. Dat vond ik toen ook al zo gaaf!

Een hele mooie unieke opdracht en ik ben dan ook nogsteeds zeer vereerd dat ik deze heb mogen doen.

Lieve familie Kuipers, nogmaal bedankt voor alles!!

Gepersonaliseerde cadeau voor Andre Kuipers

Wil je ook mooie foto's laten maken tijdens een super leuke fotoshoot? Kijk hier of neem, geheel vrijblijvend, contact met me op.

Delen is lief! Bedankt alvast!


Volg mij op Social Media

Facebook

Twitter

Google Plus

LinkedIn

Instagram

Pinterest

Scroll to Top