+31 (0) 6 81 85 70 32

Xammes Blogt!


Colorburn

Als je een iPhone hebt, is de kans groot dat je je er al bewust van bent dat er een enorme hoeveelheid fotografie filter apps in de App Store te krijgen zijn. Als je de verschillende apps met elkaar vergelijkt komen ze eigenlijk allemaal op hetzelfde neer. Af en toe zit er een tussen die zich onderscheidt van de rest, maar voor het grootste deel zijn ze allemaal vrijwel hetzelfde alleen verpakt in een ander jasje en de een iets eenvoudiger in gebruik dan de ander.

Ik heb uiteraard ook mijn favoriete fotografie apps, maar onlangs deed ik een oproep op mijn Facebook pagina of er nog iemand een andere leuke, handige, gave fotografie app wist en Jeroen was wel benieuwd wat ik van Colorburn zou vinden.

Nou daar gaan we ;-).

Laat ik beginnen met het ontwerp van Colorburn. Deze ziet er echt goed uit. De ontwikkerlaars van Colorburn hebben duidelijk veel tijd gestoken in het ontwerpen van deze app om een goede 'look and feel' te krijgen en dat is ze absoluut gelukt. Het beginscherm begint al met allemaal filters in verticale kolommen waardoor je gelijk een goed gevoel krijgt welke filter het beste bij je foto zal passen. Door op een filter te tikken selecteer je de gewenste filter, vind je het niets, dan veeg je met je vinger over het scherm voor een nieuwe reeks filters, waar je uit kunt kiezen.

Review Colorburn app

Voor wat betreft de filters zelf? Er zijn er ongeveer 1000, dus de kans dat er een filter naar wens tussen zit is vrij groot. Door de filters heen bladeren is heel eenvoudig. Je swipt gewoon met je vinger over het scherm. Als je een filter mooi vindt klik je erop, waarna het hartje rood wordt, hij wordt dan tevens in het mapje favorieten geplaatst. Op deze manier zijn je favoriete filters weer makkelijk terug te vinden, als je door alle 1000 filters hebt gebladerd. Als je vervolgens op de filter naar wens klikt, wordt je foto omgezet.

Review Colorburn app

Wil je meer geavanceerde filters, dan kies je voor 'GRID'. Deze grids kun je tegen betaling ook nog uitbreiden voor nog meer spectaculaire opties, als je ervan houdt.

Review Colorburn app

Het handige aan Colorburn in tegenstelling tot veel filterapps is, dat je de foto ook nog kunt aanpassen v.w.b. contrast, belichting etc.

Review Colorburn app

Je kunt uiteraard ook rechtstreeks vanuit de app je foto's maken, maar net als dat ik geen voorstander ben van het meteen fotograferen in zwart/wit, omdat je van een zwart/wit foto nooit meer een kleuren foto kunt maken, ben ik er ook geen voorstander van om een foto te maken waar dan gelijk een filter overheen gaat of in het geval van Colorburn, 4 strepen. Ook raad ik meestal aan de foto te maken met de camera van de iPhone, en daarna je foto in de app te uploaden, dan is de resolutie van je foto en dus ook de kwaliteit, het grootst.
Een grappige extra van Colorburn is wel, dat je 1 foto kunt maken bestaande uit 4 foto's als je gebruik maakt van de kleine knop naast de grote ontspanknop.

Je kunt je met deze app dus echt uitleven als je echt los wilt gaan qua filters, grids en gesplitste foto's ;-).

Review Colorburn app

Conclusie:

Colorburn is een zeer gebruiksvriendelijke app en als je van (extreme) filters houdt is Colorburn absoluut een aanrader. Deze app blijft voorlopig op mijn iPhone staan, maar als ik heel eerlijk ben kan hij nog niet tippen aan mijn absolute favorieten Snapseed en VSCO, die beide gratis zijn, Colorburn kost € 0,99, maar het komt wellicht ook omdat ik niet zo van de Grids en extreme filters ben en daarnaast mis ik nog een aantal opties in Colorburn, zoals het kunnen verwijderen van storende elementen en het rechttrekken van je foto.


Ik wens jullie heel veel plezier met het uitproberen van Colorburn, zeker doen, en mocht je nog een andere leuke, gave app weten, laat het met me hieronder gerust weten, dan neem ik hem ook even onder de loep.

Delen is lief! Bedankt alvast!


Volg mij op Social Media

Facebook

Twitter

Google Plus

LinkedIn

Instagram

Pinterest

Scroll to Top