+31 (0) 6 81 85 70 32

Xammes Blogt! | Heerlijk eigenwijze Nikki

Kinderen fotograferen is zeker een specialisatie, want je moet echt geduld hebben. En laat ik nu heel veel geduld hebben met de kinderen van een ander ;-).

Nee hoor even zonder dollen... Ik vind kinderen fotograferen echt zo ontzettend leuk om te doen en al helemaal als ze lekker zichzelf mogen zijn en blijven tijdens een fotoshoot. Je moet echt niet te veel forceren bij kinderen qua stilzitten en dingen 'moeten' doen, want dan weet je zeker dat een fotoshoot op niets gaat uitlopen.

Kinderen houden er nu eenmaal niet van om stil te zitten. En ik vind het juist leuk om kinderen te fotograferen als ze helemaal zichzelf zijn. Laat ze maar lekker rennen en klimmen, ik ren en klim er wel achteraan.

Ja natuurlijk, soms gooien ze ook de kont lekker in de krib en willen ze echt niet op de foto, maar juist dan begint het leuk te worden. Met een beetje geduld kom je dan echt een heel eind. En als ze eenmaal in de gaten hebben dat die vreemde mevrouw, met dat grote zwarte ding best meevalt, dan begint het feestje pas echt.

Een paar weken geleden stond kleine Nikki, van ruim 1,5 jaar, voor mijn lens. Wat een heerlijk eigenwijs poppetje. Helemaal mooi aangekleed. Zolang ze lekker mocht rondlopen ging het goed, maar als we vroegen of ze even wilde gaan zitten... ho maar! Als een echt dame wilde ze natuurlijk niet met haar mooie kleren op de grond gaan zitten, zelfs mijn meegenomen kussentjes mochten niet baten ;-).

Ik liet Nikki lekker haar gangetje gaan en ondertussen maakte ik (soms onopgemerkt) de foto's, want als de camera tevoorschijn kwam rende of keek ze juist de andere kant op, lekker ding! Hahaha, heerlijk die kinderen met een eigen willetje, ik houd er wel van.

Als je dan van oma en mama, na het zien van de foto's, hoort dat ze hun (klein)dochter zo enorm herkennen in de foto's, dan is mijn missie toch echt geslaagd.

Lieve Nikki, je hebt het dan ook super goed gedaan!

Blader door de slideshow hierboven en bekijk een aantal van mijn favorieten.

Leuk als je hieronder een berichtje achterlaat. Bedankt alvast!

We do not rembember days...
we remember moments...

Cesare Pavese

Scroll to Top