+31 (0)6 81 85 70 32

Xammes Blogt!


5 Tips om betere Vuurwerk foto's maken met je iPhone

Tips iPhone fotografie, Xammes fotografie

Morgen is het zover! Iedereen is al druk in de weer met het kopen van mooi vuurwerk. En dit alles willen we natuurlijk ook mooi fotograferen. Niet iedereen wil zijn dure camera meenemen maar tegenwoordig hebben we allemaal wel een iPhone of ander smartphone op zak.

Ik beperk me even tot de iPhone, maar deze tips zijn uiteraard ook toepasbaar voor alle andere smartphones.

1. Zet HDR aan

Wanneer je HDR op je iPhone inschakelt en vervolgens een foto maakt, neemt je telefoon meerdere foto's met verschillende belichtingen, voor elk onderwerp in de foto. Vervolgens worden alle beelden samengevoegd om één foto te creëren die op alle plekken goed belicht is.

Het aanzetten van HDR is heel eenvoudig. Als je camera aanstaat zie je links, of boven, afhankelijk van hoe je hem vasthoud, HDR staan. Tik erop en zet hem op AAN. Om aan te geen dat HDR aan staat wordt hij geel.

Het is ook verstandig om de originele foto te bewaren, dan kun je later bepalen welke je het beste vindt om te bewaren. Mocht de HDR versie niet naar wens zijn dan kun je deze verwijderen en heb je in ieder geval nog het origineel of andersom.

Check wel even of je deze instelling aan hebt staan.

Instellingen > Foto's en Camera > Bewaar normale foto (helemaal onderaan)

2. Vergrendel je AE/AF

Als je een aantal foto's hebt gemaakt waar je tevreden over bent. Gebruik dan je AE/AF vergrendeling zodat de andere foto's die je maakt ook perfect worden qua belichting.

Het aanzetten van AE/AF vergrendeling is heel eenvoudig.Tik op je scherm op de plek waar je de belichting wilt instellen en houd je vinger even op het scherm AE/AF vergredeling in je scherm verschijnt (zie voorbeeld hierboven in slideshow).

3. Maak veel en vaak foto's

Maak vooral veell en vaak foto's gedurende het vuurwerk en als het vuruwerk is afgelopen, kun je rustig bekijken welke foto's je de moeite waard vindt om te bewaren.

4. Gebruik Burst modus

In de burst modus maakt je iPhone snel achter elkaar een serie foto's. Wat uitermate geschikt is voor bewegende onderwerpen en dit kan dus ook goed werken bij het fotograferen van vuurwerk.

Het aanzetten van burst modus is heel eenvoudig. Je houdt simpelweg de ontspanknop van je camera ingedrukt.

5. Gebruik een statief/tripod

Omdat het ondanks het vuurwerk vrij donker zal zijn zal je telefoon een langere sluitertijd gebruiken om de foto's te maken. Om te voorkomen dat je foto's wazig en onscherp worden kun je gebruik maken van een statief/tripod.

Heb je geen statief zorg dan dat je heel stevig staat en klem je armen goed tegen je bovenlichaam om ervoor te zorgen dat je telefoon zo min mogelijk beweegt tijdens het maken van de foto's.


Extra tips

- Zorg dat je lens goed schoon is
- Zet je flits uit
- Niet zoomen met je telefoon
- Zorg dat er voldoende ruimte op je telefoon is om véél foto's te maken
- Gebruik volume knop als ontspanknop
- Gebruik een Selfiestick als je zelf ook op de foto wilt met het vuurwerk

Welke optie je ook gebruikt. Héél veel plezier, doe voorzichtig en geniet van al het mooie vuurwerk!!

Tips iPhone fotografie, Xammes fotografie

Tips iPhone fotografie, Xammes fotografie

Tips iPhone fotografie, Xammes fotografie
Delen is lief! Bedankt alvast!


Volg mij op Social Media

Facebook

Twitter

Google Plus

LinkedIn

Instagram

Pinterest

Scroll to Top