+31 (0)6 81 85 70 32

We hebben een fotoshoot

Wat doen we aan?

Kleding tips fotoshoot

Vaak krijg ik de vraag of ik tips heb, wat aan te doen of waar op te letten in voorbereiding op een fotoshoot, zeker als het gaat om (grote) groepen. Ik houd van kleur in mijn foto's. Dus ja, ik heb zeker tips.

Je kledingkeus is uiteraard heel erg belangrijk voor het uiteindelijke resultaat en sfeer van de foto's. Laat ik vooropstellen dat ik het het allerbelangrijkste vind dat je je goed voelt in de kleding die je aantrekt. Het mag zeker iets netter zijn dan je dagelijkse kleding, maar blijf vooral lekker jezelf.

Ga je met een (grote) groep op de foto dan is het met name belangrijk dat de kleuren op elkaar afgestemd zijn. En nee, dat betekent zeker niet dat iedereen hetzelfde aan moet (liever niet zelfs), maar denk dan aan bij elkaar passende kleurtinten.

Uiteraard is het ook belangrijk het kleurenpalet van je kleding ook goed af te stemmen op de locatie van jullie fotoshoot.

Hierboven, blader lekker door de slideshow, enkele voorbeelden van groepsfoto's waarbij er goed over de kledingkeus is nagedacht. Het eindresultaat is er dan ook naar.


Nog enkele tips op een rijtje

Heb je de neiging om je zonnebril op te zetten? Probeer dan je zonnebril even niet te gebruiken, tot na jullie fotoshoot. Je ogen kunnen dan gedurende de dag wennen aan het felle licht. Dit beperkt enigszins het knijpen met de ogen en zeker het tranen van de ogen bij het eerste contact met het felle licht, als ik jullie moet verzoeken jullie zonnebrillen af te zetten. En dan heb ik het nog niet eens over de lelijke afdrukken van je zonnebril op je neus.
Denk goed na over de kleur keuze van jullie kleding Voorkom volledig witte kledingstukken en te lichte pasteltinten als jullie een (strand/duinen) fotoshoot hebben, op een zeer zonnige dag. Door het velle licht kunnen te lichte kleuren volledig overbelicht raken, ook door de reflectie van het zand.
Wees voorzichtig met te drukke patronen zoals streepjes, ruitjes en te grote prints. Kleinere patronen op een deel van een outfit kan prima, maar houd het bij één of twee mensen in de groep. Patronen moeten elkaar complimenteren, niet de aandacht wegtrekken van het belangrijkste onderwerp op de foto, jullie!
Durf te kiezen voor kleur! Niet iedereen hoeft hetzelfde aan te hebben, liever niet juist. De kleuren hoeven niet bij iedereen exact hetzelfde te zijn, als ze maar mooi bij elkaar passen. Kleding uit eenzelfde kleurenpalet zorgt voor een samenhangende 'look' zonder het gevoel te geven al te 'gemaakt' te zijn. Ik hou van vrolijke en levendige kleuren, ze helpen om de foto's een extra dimentie te geven, maar vergeet niet, de nadruk van de foto's moet op jullie (gezichten) liggen en niet op jullie kleding.
Denk ook zwart/wit. Jullie foto's worden ook in zwart/wit geleverd, dus sta daar ook eens bij stil. Zeker als je ook van zwart/wit foto's houdt. Sta er ook even bij stil hoe de kleuren combinaties zullen overkomen in een zwart/wit foto. Zorg er dan ook voor dat niet iedereen een licht top draag en een donkere broek/rok, maar wissel dit dus af. Een mengeling van lichte en donkere bovenkanten en hetzelfde voor de broeken/rokken.
Houd jullie locatie in gedachte bij de keuze van jullie kleding. Wordt het de stad, duinen, het bos, of strand? Welke kleuren zouden hier het beste bij passen, zodat je niet verdwijnt in de omgeving? Contrast is dus erg belangrijk. Gaan we naar het strand of de duinen? Dan is het natuurlijk heerlijk om ook de schoenen uit te trekken. En op alle locaties kan het voorkomen dat we gaan zitten? Houd ook hier rekening mee. Trek dus je mooiste, maar ook je meest comfortable kleren aan.
Lange haren Lange haren zijn prachtig, maar kijk goed naar het weer. Zeker bij strand shoots kan het nogal eens waaien. Neem dan ook, voor het geval dit nodig mocht zijn, spullen mee om eventueel lange haren op te steken.
Leeg je broekzakken Zorg dat er niets in je broekzakken zit. Sleutels, telefoons, kauwgom, muntgeld e.d. Het is geen fraai gezicht op de foto.

Mocht je na het lezen van bovenstaande tips nog vragen hebben, of twijfel je over jullie kledingkeuze. Neem gerust contact met me op. Ik help jullie graag!

Ik verzamel ook kleurpaletten op pinterest, waar je inspiratie op kunt doen, want er matchen meer kleuren met elkaar dan je waarschijnlijk verwacht.

Neem hier gerust eens een kijkje.

Kleurpaletten Pinterest

Ervaring van een klant:

Vorige week hebben we met de hele familie genoten van een heerlijke dag op het strand voor de familie fotoshoot. Het resultaat is echt heel mooi geworden en dat hebben we ook te danken aan jouw super handige tips en inspirerende Pinterest pagina's.

Zeker wat betreft de afstemming van de kleuren in de kleding en de locatie hebben we veel gehad aan je I love color, Inspiration kids en Inspiration lots of people pagina's.

Ik raad het iedereen aan om gebruik te maken van je voorbereidende info! Succes met al die leuke fotoshoots en het vinden van die fijne inspirerende plaatjes;).

Martine

Wat doen we aan vandaag tijdens onze fotoshoot?

Kleding tips fotoshoot

Kledingadvies fotoshoot

Kleurpaletten

Welke kleuren passen mooi bij elkaar

Kleurentips kleding fotoshoot
Delen is lief! Bedankt alvast!


Volg mij op Social Media

Facebook

Twitter

Google Plus

LinkedIn

Instagram

Pinterest

Scroll to Top